i love Nuffnang

dah ramai ke???

counter

SALAM SUMA!!!

SALAM SUMA!!!

Memang sodap...... =)

Murtabak Sardin Cream Crackers
Sumber resepi: Merpati66.fotopages.com




Bahanya:

1 paket biskut cream crakers (tanpa gula ya )
1 tin sardin markerel or sardin biasa ok jugak
2 bji bawang besar - potong dadu
4 biji cili merah - potong memanjang
1 liter santan or susu cair pun ok jugak

Caranya:

sardin + bawang + cili = gaul sehingga sebati semuanya sapu loyang dengan marjerin supaya murtabak tak melekat bila masak susun biskut dlm loyang empat segi - biskut wat 2 lapis ya tuangkan santan atas biskut sampai tenggelam lapiskan dengan sardin tadi susun lagi biskut 2 keping jugak curahkan santan atas biskut hingga tenggelam jugak buat lee berselang-seli hingga sardin dan biskut abis ikut selera masing2 akhir sekali pastikan sardin diatas , leh tabur bawang goreng sebelum bakar or leh jugak taburkan dengan daun bawang or daun sup .. pastikan jugak santan or susu cair tadi abis ya...biarkan biskut tenggelam biarkan selama 30 minit sebelum bakar dlm oven 180 = masak selama 40 minit or hinngga murtabak masak kekuningan... tunggu sejuk baru potong...

psstt...pd empunya rcp linda minta izin yekk C&P kat sini...really tens sbb mmg sedap n lepas2 ni leh wat lgik..heheh





2 comments:

  1. Wah menarik idea crackers wat murtabak sardin neh. besor nampak tuh ade lagi tak? heheh

    ReplyDelete
  2. huhu..akak ijan lmbat smpai..abis dah..depa tapau bwk balik..hikhik

    ReplyDelete